10 – Stropeste imediat via !

Dragii mei,

stropiti via inca din primul an, de cand da frunzele !

Nu uitati ca vita de via are o sensibiliate majora la boli. Iar bolile fac diferenta intre productie si lipsa de productie! Si cu riscul de ma repeta va voi reaminti ca vita de vie este incompatibila cu:

1 – iarba, balariile – sfatul meu: curatati-o in mod constant !!!

2 – ploile sau altfel spus cu apa de pe frunze. Desi nu e nici o mare iubitoare de apa totusi trebuie sa aiba, dar numai la radacina ei, nu si pe frunze ei. Sfatul meu: intrati la stropit imediat dupa ploaie.

Legat de stropeala am doua lucruri de evidentiat:

1- din experienta clientilor mei, si modalitatea de a o stropi poate face diferenta dintre productie si lipsa de productie. Se pare ca nimic nu se compara cu stropitul cu un atomizator deoarece vorbim de o alta tehnologie mult mai dezvoltata care permite substantei sa actioneze mult- mult mai bine decat cu un simplu vermorel de mana. Va rog sa va informati mai complet si dv. !

2 – stopitul la timp raspunde unor intrebari frecvente si foarte importante: o sa am productie in anul 2 ? sau rezista plantele la inghetul de iarna sau de primavara? Raspunsul este chiar legat de stropeala. Daca se fac tratamentele la timp si vita de vie intra in pauza de iarna fiind sanatoasa si bine ingrijita atunci vorbim de o planta rezistenta la frig/inghet dar si de o planta care la anul 2 va fi pregatita sa produca.

Asa se intampla cand nu se stropeste la timp sau nu se stropeste cum trebuie !

This entry was posted in Cum va propun sa faceti viticultura ?. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>